Οικονόμου: Εάν χρειαστούν τεστ στους χώρους με πολύ κόσμο, οι εμβολιασμένοι θα τα πληρώνουν

Διακόσμηση στοά στην Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/άρχειου
0

Το σχέδιο για τις γιορτές επεξεργάζεται η κυβέρνηση με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για τις σκέψεις που υπάρχουν στο τραπέζι για τεστ σε όλο τον πληθυσμό προκειμένου να υπάρξει εικόνα της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί τεστ για την είσοδο σε χώρους με μεγάλη προσέλευση, τονίζοντας ωστόσο, ότι όλες οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το εάν θα επιβληθεί στους εμβολιασμένους rapid τεστ στους χώρους εστίασης απάντησε: «Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχθούμε ενδεχομένως για κάποιες από τις ημέρες των γιορτών, εκεί που θα παρατηρηθεί πολύ μεγάλη προσέλευση για διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιου είδους μέτρο, θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

«Είναι πολύ χρήσιμο δεδομένης της ευαισθησίας και της ανησυχίας που υπάρχει στα μηνύματα που εκπέμπουμε προς την κοινή γνώμη για το τι ισχύει ή τι ενδεχομένως θα προτεθεί να είμαστε πολύ σαφείς, πολύ καθαροί και πολύ συγκεκριμένοι γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις θα γίνονται, όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα ανακοινωθούν μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων από το υπ. Υγείας», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το ποιος θα επιβαρύνεται με το κόστος του τεστ, εάν αυτό ζητηθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το βάρος πέφτει στον πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να βγει έξω. «Εάν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο, θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα χρειαστεί να επισκεφθεί χώρους στους οποίους που θα κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση του τεστ», δήλωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ