Πλεύρης: Σκέψεις για διαγνωστικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Γιορτινή Αθήνα Facebook Twitter
ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI
0

Στο τραπέζι των μέτρων της κυβέρνησης βρίσκεται το σενάριο των διαγνωστικών τεστ σε όλο τον πληθυσμό, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους , όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι οι γιορτές θα γίνουν κανονικά και δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα περιορισμού που παραπέμπουν σε lockdown.

«Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και επειδή ακούω διάφορα σενάρια να μεταφέρονται δεν υπάρχουν σκέψεις να πάμε σε περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown. Άρα αυτοί τη στιγμή εμείς λειτουργούμε με το πρότυπο το οποίο λειτουργούσαμε, αυτό σημαίνει ότι οι κλειστοί χώροι θα είναι αμιγώς για εμβολιασμένους», σχολίασε ο υπουργός. 

Η απόφαση να ανοίξει από το τρίμηνο η τρίτη δόση ήταν «πάρα πολύ σημαντική», σύμφωνα με τον ίδιο, και άνω του 70% των εμβολιασμένων που είχαν δικαίωμα «βάσει του χρόνου» να κάνουν την τρίτη δόση είτε έχουν κλείσει ραντεβού, είτε έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Κατά τον υπουργό, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών λειτούργησε και από τους  580.000 που δεν είχαν εμβολιαστεί, έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί 120.000 «συν 20.000 που έχουν ζητήσει κατ΄ οίκον».

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρχει υποχρεωτικό τέστινγκ, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Κκάποια στιγμή θα θέλαμε για να δούμε την πραγματική εικόνα να υπήρχε ένα τεστ όλου του πληθυσμού. Οπότε υπό αυτή την έννοια το κομμάτι με αυτό το σκεπτικό, να μπορέσουμε κάποια στιγμή και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους, να βρούμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Είναι κάτι που το εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε».

Ο κ. Πλεύρης δεν απάντησε για το πότε το τοποθετεί χρονικά το υποχρεωτικό τεστ.

«Το τέστινγκ εξετάζεται, οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν», επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας λίγο μετά: «Θα συνεδριάσει η Επιτροπή τις επόμενες ημέρες και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τα εορταστικά προγράμματα θα γίνουν, δεν θα υπάρχει περιορισμός», είπε.

«Ήδη ετοιμάζουμε επίταξη και σε άλλες περιοχές. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα, τις επόμενες ημέρες, να γίνει αναστολή της αναστολής αδειών για το ΕΣΥ να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι που επί 1,5 χρόνο πιέζονται, επειδή έχουμε μια αποκλιμάκωση λίγο τώρα να φύγουν λίγες ημέρες για να ετοιμαστούμε στη μεγάλη πίεση. Ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη μάχη και ευελπιστούμε να μην χρειαστεί», ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός Υγείας.

«Σαρωτικοί» οι έλεγχοι την περίοδο των γιορτών

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι οι έλεγχοι στις γιορτές θα είναι σαρωτικοί και προειδοποίησε τα καταστήματα που θα σκεφτούν να βάλουν ανεμβολιαστούς μέσα σε κλειστούς χώρους.

«Αυτή τη στιγμή στο διάστημα 24-31 Δεκεμβρίου θα βγουν ενδεχομένως όσα κλιμάκια έχουν βγει καθ'όλη την διάρκεια της πανδημίας. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και ξεκαθαρίζονται κάτι όποιο μαγαζί διανοηθεί να μην τηρήσει μέτρα και να έχει έστω και ένα άτομο ανεμβολίαστο μέσα οποιαδήποτε ώρα να ξέρει ότι θα το μετανιώσει οικτρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, ότι την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ