ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ο Τζιτζικώστας ζητά να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προσφύγων

Ο Τζιτζικώστας ζητά να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προσφύγων Facebook Twitter
0

Την ανάγκη να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διευκολυνθούν οι ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων έθεσε σε σύσκεψη που είχε σήμερα στο δήμο Παιονίας με δημάρχους, φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες εθελοντές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον Ερυθρό Σταυρό για να τα διανείμει στους πρόσφυγες και ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που τα προσέφεραν για αυτό το σκοπό.


«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να κηρυχθεί το Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε προμήθειες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να τα διανείμουμε στους πρόσφυγες» είπε ο κ. Τζιτζικώστας. Σημείωσε, επίσης, ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους και στις περιφέρειες να διοχετεύουν κονδύλια για τη στήριξη του προσφυγικού ζητήματος».


Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ήδη,τουλάχιστον δεκατρείς χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στην Ειδομένη και συνολικά γύρω στις είκοσι χιλιάδες στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στόχος της σύσκεψης ήταν να αναζητηθούν τρόποι καλύτερης αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν από την παραμονή των προσφύγων στην περιοχή.

0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος

Ελλάδα / 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 - Το χρονικό της τραγωδίας

Οι απόπειρες κατά του Μακαρίου και το πραξικόπημα του Σαμψών - Η προετοιμασία της Τουρκίας, οι αφορμές και ο πρώτος Αττίλας - Η αντίδραση της Χούντας - Οι συνομιλίες στη Γενεύη και η δεύτερη εισβολή
LIFO NEWSROOM