Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αγανακτεί για το προσφυγικό: Γ@μ@στε τους πολιτικούς

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αγανακτεί για το προσφυγικό: Γ@μ@στε τους πολιτικούς Facebook Twitter
1

Την αυξανόμενη απογοήτευση του για τη στάση των πολιτικών απέναντι στους πρόσφυγες δείχνει από σκηνής ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός Benedict Cumberbatch, ο οποίος έχει καθιερώσει πλέον να κάνει μια πεντάλεπτη ομιλία μετά το τέλος της κάθε παράστασης του Άμλετ στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο γνωστός ηθοποιός μόλις πέφτει η αυλαία στο θέατρο Barbican του Λονδίνου ζητά από τους θεατές την οικονομική τους ενίσχυση για τους Σύρους πρόσφυγες και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες από 150.000 λίρες για την οργάνωση Save the Children.

Ο Cumberbatch εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να δεχθεί μόνο 20.000 πρόσφυγες σε διάστημα πέντε ετών. «Γαμήστε τους πολιτικούς» και «σκατά στους πολιτικούς», λέει και διαβάζει πάνω στη σκηνή ένα ποίημα του Σομαλού ποιητή Warsan Shire, τονίζοντας τον στίχο: «Κανείς δεν βάζει τα παιδιά σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι ασφαλέστερο από τη γη».

Ο Cumberbatch μιλά επίσης για την εμπειρία του εθελοντισμού με αφορμή έναν φίλο του που προσέφερε βοήθεια σε πρόσφυγες στη Λέσβο όπου κάθε μέρα φτάνουν 5 χιλιάδες άνθρωποι.

 «Παντού στον ορίζοντα δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο βάρκες και σωσίβια», λέει ο ηθοποιός και βλαστημά τους πολιτικούς, κερδίζοντας χειροκροτήματα από το κοινό. «Αυτό το "γαμήστε τους πολιτικούς" ήρθε από το πουθενά», λέει ένας θεατρόφιλος στην Daily Mail. «Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς, σε μια βραδιά για τον Βάρδο, αλλά ακούστηκαν κάποιες επευφημίες», τονίζει.

Ο Cumberbatch έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία να ανταποκριθεί η Υπουργός Εσωτερικών και να συζητήσει την κρίση των προσφύγων. «Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά», δήλωσε στο Sky News στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας, αυτό το μήνα. «Θα ήθελα να καθίσω με την Teresa May και να πάρω πραγματικά μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το οικονομικό και πολιτικό μοντέλο της», είπε.

«Υπάρχει μια τεράστια κρίση και δεν γίνονται αρκετά. Ναι, χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες λύσεις, ναι, χρειάζεται να κρατήσουμε τους ανθρώπους έξω από τα στρατόπεδα, έτσι ώστε να μην κάνουν ένα επικίνδυνο ταξίδι, ναι, είναι μια καλή ιδέα να έχουμε πραγματικά μια συγκεκριμένη λύση, υποθέτω, μόλις φτάσουν εδώ. Αλλά 20.000 σε πέντε χρόνια, όταν 5.000 φθάνουν σε μια μέρα; Πρέπει να ξυπνήσουμε», τόνισε ο «Σέρλοκ», σύμφωνα με την Guardian.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ