70 παιδιά νεκρά στο Αιγαίο μέσα σε δύο μήνες

70 παιδιά νεκρά στο Αιγαίο μέσα σε δύο μήνες Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Σε τραγωδία χωρίς τέλος έχει μετατραπεί η προσπάθεια των ανθρώπων από τη Συρία να φύγουν από τη χώρα τους προς αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο, με τα παιδιά ανάμεσα στις χιλιάδες των προσφύγων να είναι τα τραγικότερα θύματα αυτού του άνευ προηγουμένου μεταναστευτικού κύματος.

Ο καιρός που λόγω εποχής γίνεται ολοένα και χειρότερος σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες έχουν καταστήσει πλέον επικίνδυνες τις συνθήκες για όσα παιδιά και βρέφη βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες που αποπειρώνται να περάσουν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης.

Ο τραγικός απολογισμός των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους δύο μήνες στην προσπάθεια τους να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά φτάνει ήδη στα 76 παιδιά και συνεχώς αυξάνει...

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου καταγράφηκε ο θάνατος 69 παιδιών στο ανατολικό Αιγαίο ενώ στον τραγικό απολογισμό πρέπει να προστεθούν και 7 ακόμη παιδιά σε νεότερα ναυάγια με αποκορύφωμα τις τραγωδίες της 28ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι οι έρευνες μετά από δύο νέα ναυάγια σε Κάλυμνο και Ρόδο.

«Το να βλέπεις σορούς παιδιών και βρεφών να ξεβράζονται ή να απομακρύνονται από παραλίες σε συντρίβει» αναφέρει μέλος της οργάνωσης Save The Children που συμμετέχει στις προσπάθειες στη Λέσβο. «Οι κρατικές αρχές και ομάδες όπως η δική μας κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά οι αφίξεις είναι καθημερινά εκατοντάδες» λέει χαρακτηριστικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ