Ο Λυκουρέζος θα καταθέσει αγωγή κατά της Παπακώστα

Ο Λυκουρέζος θα καταθέσει αγωγή κατά της Παπακώστα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα θα καταθέσει αύριο η υπεράσπιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για παραβίαση του νόμου για το τεκμήριο αθωότητας.

Η αγωγή θα κατατεθεί για δηλώσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που όπως υποστηρίζει ο Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος Αλέξανδρου Λυκουρέζου, καθιστούν ένοχο τον γνωστό ποινικολόγο πριν ακόμα απολογηθεί.

«Λυπάμαι βέβαια, διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους», ανέφερε μεταξύ άλλων χθες η Κατερίνα Παπακώστα. 

«Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Κονταξής έκανε λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις» της κυρίας Παπακώστα. 

«Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κυρία Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις», συμπλήρωσε στη δήλωσή του. 

Υπενθυμίζεται πως αύριο το μεσημέρι θα απολογηθούν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Αναλυτικά η δήλωση Θρασύβουλου Κονταξή

«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων.

Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις.

Αύριο το πρωί στις 9 προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σ βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου , του τεκμηρίου αθωότητας.

Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ