Ο Κώστας Γαβράς απαντά στα περί πολιτικής συστράτευσης με τον Τσίπρα- «Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω»

Ο Κώστας Γαβράς διευκρινίζει τα περί πολιτικής συστράτευσης με τον Τσίπρα- «Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω» Facebook Twitter
0

Διευκρινήσεις σχετικά με δημοσιεύματα που του αποδίδουν πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Μαθαívω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφíσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω.

»Δεv ήταv αυτή η πρóθεσή µoυ. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερµηvεύτηκαv. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρόδωσε τov ελληνικό λαό μετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς».

Πρόσθεσε δε ότι «Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κóσµo πoυ oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

»Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα «Ενήλικες στην Αίθουσα», με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών».

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος σκηνοθέτης βρέθηκε πρόσφατα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χανίων ως προσκεκλημένος της διοργάνωσης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση στη χώρα.

«Δεν βρίσκω άλλη λύση σήμερα από την ανάγκη επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση. Είναι η μόνη θετική διέξοδος για να αλλάξει η δύσκολη κατάσταση της χώρας. Η σημερινή διακυβέρνηση της χώρας για μένα δεν είναι η λύση. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ; Νομίζω πως αυτό που αντιπροσωπεύει ο Τσίπρας είναι μια φιλοσοφία και πολιτική πιο ανθρώπινη, πιο ανοιχτή» είπε μεταξύ άλλων.

Διευκρίνισε ωστόσο μιλώντας στην Αυγή ότι «Αυτό που έχει να λύσει ως πρόβλημα ο Τσίπρας είναι να απαντήσει γιατί το «Όχι» του δημοψηφίσματος έγινε «Ναι»... Ο Τσίπρας δεν ανήκει σε καμία οικογένεια. Αυτό το σύστημα που υπάρχει στην Ελλάδα, παιδιά και εγγόνια πολιτικών να συνεχίζουν την πολιτική καριέρα, πρέπει να αλλάξει κάποια μέρα. Και μόνο γι’ αυτό, για το ότι δεν ανήκει σε καμία πολιτική οικογένεια, αξίζει για να ψηφιστεί ο Τσίπρας» είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός σκηνοθέτης.  

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Αυγή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ