Ότι όλα είναι νομότυπα στην περίπτωση του καταδικασμένου για δολοφονίες της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας, υποστήριξε η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

 

 «Το δελτίο Τύπου που βγάλαμε τα λέει όλα. Δόθηκαν όλα τα έγγραφα στην συνήγορο υπεράσπισης του κ. Κουφοντίνα» δήλωσε η κυρία Νικολάου στο Open Tv. «Αυτές οι αποφάσεις (σ.σ.: τα χαρτιά που έδειχνε χθες η κυρία Κούρτοβικ) μπορούν να προσβληθούν στη Δικαιοσύνη. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης. Να σταματήσει και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» τόνισε η κυρία Νικολάου.

 

Η Σοφία Νικολάου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μεροληψία απέναντι στον Κουφοντίνα καθώς «δεν ξεχωρίζουμε τους κρατούμενους. Ψηφίστηκε ένας νόμος, που ο Κουφοντίνας και άλλοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να κρατούνται σε αγροτικές φυλακές. Μετήχθη λοιπόν στον Δομοκό που είναι φυλακή για τέτοιους κρατούμενους. Έχω εξηγήσει ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Δεν μπορούν να μεταχθούν στον Κορυδαλλό καταδικασμένοι κρατούμενοι. Έχουν μείνει ελάχιστοι στον Κορυδαλλό (σ.σ.: και από την 17Ν) και αυτοί θα μεταχθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης. Έχω βάλει 1.000 υπογραφές για να φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό», σημείωσε.

 

Τέλος, σχετικά με τις καταγγελίες της συνηγόρου του ισοβίτη, Ιωάννας Κούρτοβικ, ότι ο νόμος για τις μεταγωγές έγινε ειδικά για αυτόν, τόνισε ότι «μόνο φωτογραφικός δεν ήταν για τον Κουφοντίνα ο νόμος» και πρόσθεσε πως οι λόγοι για να μεταχθεί ένας κρατούμενος, είναι συγκεκριμένοι. Υγείας, οικογενειακοί, ή αν έχει δικαστήριο σε κάποια άλλη πόλη. Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε τίποτα απ' αυτά».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr