Νέος σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στο Άγιο Όρος.

 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:12 το πρωί, στο θαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Άθω. Είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα.

 

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 225 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Αθήνας.

 

Άλλη μία σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε σημειωθεί νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με επίκεντρο νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους ενώ συνολικά, το προηγούμενο 24ωρο, σημειώθηκαν ακόμα τρεις σεισμοί παρόμοιας ισχύος κοντά στη Χαλκιδική.

 

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοικτά του Αγίου Όρους

 

 

Χθες, ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εξήγησε πως η περιοχή δίνει ισχυρούς σεισμούς.

 

«Είχαμε έναν προσεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου και ακολούθησε ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ στις 01:50 τα ξημερώματα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 34 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 15:22 το μεσημέρι. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς».