Νεκρός 16χρονος: Νέα απολογία του αστυνομικού, αφέθηκε ξανά ελεύθερος

Φωτογραφία του Κώστα Φραγκούλη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Απολογήθηκε ξανά, ενώπιον του Α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στα Διαβατά. 

Ο 34χρονος κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, μετά τη νέα ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, καθώς κατέληξε ο 16χρονος. 

Στην ολιγόλεπτη απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς ισχυρισμούς του, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Δηλαδή, ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που- όπως υποστήριξε- διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Επίσης, ανέφερε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος Ρομά, την ταυτότητα του οποίου- σύμφωνα με τα λεγόμενά του- δεν γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.

Μετά τη συμπληρωματική απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση. Για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM