Νεκρός 16χρονος: Νέα απολογία του αστυνομικού, αφέθηκε ξανά ελεύθερος

Φωτογραφία του Κώστα Φραγκούλη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Απολογήθηκε ξανά, ενώπιον του Α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στα Διαβατά. 

Ο 34χρονος κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, μετά τη νέα ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, καθώς κατέληξε ο 16χρονος. 

Στην ολιγόλεπτη απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς ισχυρισμούς του, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Δηλαδή, ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που- όπως υποστήριξε- διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Επίσης, ανέφερε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος Ρομά, την ταυτότητα του οποίου- σύμφωνα με τα λεγόμενά του- δεν γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.

Μετά τη συμπληρωματική απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση. Για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM