Νεκρή τουρίστρια στη Μαγνησία - Έπαθε ανακοπή και το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό

Νεκρή τουρίστρια στη Μαγνησία - Έπαθε ανακοπή και το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Τουρίστρια στο χωριό Ανάβρα Μαγνησίας πέθανε μετά από ανακοπή καρδιάς διότι δεν κατάφερε να βρει ιατρική βοήθεια, καθώς το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό και ο γιατρός απών. 

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, με την ηλικιωμένη τουρίστρια να αφήνει την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο. Η γυναίκα, μέλος τουριστικού γκρουπ το οποίο βρισκόταν εκδρομή στην Ανάβρα, ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Αφού διαπιστώθηκε ότι το ιατρείο ήταν κλειστό, νοσηλεύτριες που συμμετείχαν στην εκδρομή προσπάθησαν να της δώσουν στην ηλικιωμένη τις πρώτες βοήθειες.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στην τοπική κοινωνία, με τον αντιδήμαρχο Αλμυρού, Γιάννη Τσαντούρη, να καταγγέλλει ότι από τον Ιανουάριο που διορίστηκε ο γιατρός έχει εμφανιστεί στην Ανάβρα για υπηρεσία μόλις τρεις φορές. 

Ο Δήμος Αλμυρού, μέσω του αντιδημάρχου και με επιστολή προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτη Σερέτη, ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Ανάβρας. Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του εκφράζει την οργή και την απογοήτευση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας, καθώς «είναι προφανές ότι η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται όταν οι αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αλμυρού ζητά: 

  • την άμεση και αποκλειστική απασχόληση του Ιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας 
  • την ανάληψη των ευθυνών από τους αρμοδίους για την αποκατάσταση των ελλείψεων  
  • την προστασία της δημόσιας υγείας την άμεση παρέμβαση του κ. Σερέτη για την επίλυση του προβλήματος και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Αγροτικού ιατρείου Ανάβρας 
  • «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλο να θυσιάζεται η υγεία των συμπολιτών μας στον βωμό της ανευθυνότητας ή της μετάθεσης ευθυνών. Απαιτούμε μόνιμες λύσεις» αναφέρεται στην επιστολή. 

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Τσαντούρης, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι σε μία απομακρυσμένη περιοχή, 40 χιλιομέτρων από τον Αλμυρό, δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση γιατρός, ο οποίος μάλιστα ενώ έχει διοριστεί και του έχει παρασχεθεί στέγη, δεν εμφανίζεται.   

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τις συνεχείς εκκλήσεις που έχουν γίνει ο κ. Τσαντούρης σημειώνει ότι το ιατρείο λειτουργεί με τρόπο που θυμίζει περισσότερο παρωδία παρά υπηρεσία προς τους πολίτες. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα / Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών, πραγματοποιώντας μια συμβολική στάση έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό, την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM
Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM