Nέες ποινές για δωροδοκία εισάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Nέες ποινές για δωροδοκία εισάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης Facebook Twitter
0

Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των μαρτύρων "δημοσίου συμφέροντος" έδωσε σήμερα προς διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Το επίμαχο νομοσχέδιο αυστηροποιεί το νομοθετικό πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς και επέρχονται τροποποιήσεις σε πλειάδα διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν τη δωροληψία πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων που αφορούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μέλη της κυβέρνησης, δημάρχους κ.λ.π.

Παράλληλα, όπως γράφει το ΑΠΕ, αυστηροποιούνται και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δωροληψία δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα καταλαμβάνει το νομοσχέδιο και όσους εργάζονται με οποιαδήποτε ιδιότητα στον ιδιωτικό τομέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Όπως αποδείχθηκε, τα παιδιά είχαν παραποιήσει τις ταυτότητές τους για να τους επιτραπεί η είσοδος στο κέντρο - Ο ένας από τους τρεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μέθης
LIFO NEWSROOM