Νέα δεδομένα για τα εισιτήρια: Μην πετάτε τα χάρτινα - Μέχρι πότε θα μπορεί κανείς να βγάλει ηλεκτρονική κάρτα

Νέα δεδομένα για τα εισιτήρια: Μην πετάτε τα χάρτινα - Μέχρι πότε θα μπορεί κανείς να βγάλει ηλεκτρονική κάρτα Facebook Twitter
4

Μοιάζει αδύνατον να υπάρξει σαφής συνεννόηση και καθοδήγηση για το τι συμβαίνει με τα εισιτήρια και ενώ οι ουρές στα εκδοτήρια συνεχίζουν να σχηματίζονται. 

Κρατάμε πως έχει δοθεί παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου, όποτε θα παραμείνουν σε ισχύ οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών του Οκτωβρίου για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει πως για 15 μέρες οι μετακινήσεις των κατόχων της παλιάς κάρτας είναι τρόπον τινά δωρεάν.

Ο ΟΑΣΑ είχε ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η ισχύς των καρτών να είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, αλλά το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση της ισχύος έως τις 15 του Νοεμβρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Στις 6 Νοεμβρίου θα αρχίσει και η έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων με τιμή 1,4 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

«Δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτωβρίου. Οποτεδήποτε μπορεί να βγάλει κανείς ηλεκτρονικό εισιτήριο ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης, αποδίδοντας τα προβλήματα και τις τεράστιες ουρές και σε παρανόηση του κόσμου. Θα μπορεί κανείς να βγάλει κάρτα και τον Δεκέμβριο είπε ο κος Μαυραγάνης στον ΣΚΑΪ. «Μην πετάτε τα χάρτινα εισιτήρια, ισχύουν ακόμη», τόνισε ο υφυπουργός και είπε πως όποιοι έχουν χάρτινα θα πάνε να τα ακυρώνουν κανονικά στα ακυρωτικά μηχανήματα τα οποία θα υπάρχουν για ένα διάστημα. «Για πόσο θα ισχύουν; Για ένα ή και δύο χρόνια δηλαδή;» ρωτήθηκε ο υφυπουργός και είπε για όσο υπάρχει ροή και πως μετά θα καλέσουν τον κόσμο να τα ανταλλάξει με δεσμίδα νέων εισιτηρίων ίσης αξίας.

Τι κάνει κάποιος που έχει κάρτα τριμηνιαία; Συνεχίζει να μπαίνει με την παλιά του κάρτα από την ειδική θύρα που θα είναι ανοιχτή για ανέργους και ΑμεΑ. μέχρι να βγει νέα ανακοίνωση. «Ισχύουν οι παλιές τους κάρτες», είπε ο κος Μαυραγάνης.

Ωστόσο αν κάποιος σήμερα στα χέρια του δεν έχει τίποτα (κάρτα ή χάρτινα εισιτήρια) και θέλει να κάνει μια μόνο διαδρομή τότε αναγκαστικά μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να προμηθευτεί την ειδική δεσμίδα των πέντε εισιτήριων γιατί δεν εκδίδονται νέα χάρτινα πλέον. Το μοναδικό εισιτήριο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν τις 6 Νοεμβρίου.

«Οι παρατάσεις, αν και είναι αναγκαίες, αυτή την στιγμή δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί οι ουρές εξακολουθούν να υπάρχουν» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Ρενιέρης, πρόεδρος εργαζομένων των Σταθερών Συγκοινωνιών. Ο κ. Ρενιέρης τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια καλύτερη καμπάνια για να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό σωστά, σημειώνοντας ότι δεν έχει βγει ούτε καν ενημερωτικό φυλλάδιο για τους επιβάτες.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ