Μυκήνες: Πολιτική αντιπαράθεση για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο

Μυκήνες: Πολιτική αντιπαράθεση για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο Facebook Twitter
Πεδίο αντιπαράθεσης η φωτιά στις Μυκήνες (Eurokinissi)
0

Σε πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκε η φωτιά που ξέσπασε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Μετά και την αυτοψία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο το πρωί της Δευτέρας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους έκαναν λόγο για ντροπή και βαθύτατη θλίψη.

Νωρίτερα η η υπουργός Πολιτισμού απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με δηλώσεις του.

«Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα.

Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο. Είμαι στη διάθεση του π. Πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου...».

Αλέξης Τσίπρας: «Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε»

Νωρίτερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του  έκανε λόγο για εικόνες πρωτοφανούς καταστροφής.

«Οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή.

Σε ένα ακόμα ζήτημα, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και καταφεύγει ξανά στην παραποίηση της πραγματικότητας.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη δοξάζουν γιατί δεν έγινε στάχτη όλος ο χώρος, ενώ η Υπουργός δηλώνει ότι «οι επισκέπτες απλά θα δουν λίγα καμένα χόρτα».

Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε.»

Πυρά στη Βουλή

«Το κράτος αντέδρασε και δεν προκλήθηκε ζημία στις αρχαιότητες του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Φωτιές σε αρχαιολογικούς χώρους έχουμε και τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσα να αναφέρω παραδείγματα από την περίοδο 2015-2020» απάντησε η Λίνα Μενδώνη σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου, ο οποίος μίλησε για «φρικτό» θέαμα που αντίκρισε.

«Δεν είναι αυτός ο στόχος. Να πούμε τι ψευδώς συνέβη σε μια φωτιά. Είναι ατυχές το γεγονός θα συμφωνήσω κύριε Σκουρολιάκο. Είναι όμως εξαιρετικά ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία αυτού του αρχαιολογικού χώρου» πρόσθεσε.

Από το βήμα της Βουλής δε, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε μεταξύ άλλων πως «Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε με τρόπο ώστε να μην προκληθεί ζημία στις αρχαιότητες του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.

«Μια φωτιά σε οποιοδήποτε αρχαιολογικό χώρο και ιδιαίτερα σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο είναι από μόνο του ένα θλιβερό γεγονός. Αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε με τρόπο και είχε προβλέψει τόσο, ώστε να μην προκληθεί ζημία στις αρχαιότητες του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Το κράτος αντέδρασε», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σημείωσε δε πως «Είναι ατυχές το γεγονός της φωτιάς, αλλά είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία αυτού του αρχαιολογικού χώρου».

«Είμαι υπερήφανη που η φωτιά στις Μυκήνες αντιμετωπίστηκε και δεν προκάλεσε την παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου. Τα καμένα χόρτα, προφανώς δίνουν μια δυσάρεστη εικόνα. Αλλά ήταν καμένα χόρτα και δεν υπήρξαν ζημίες στις αρχαιότητες», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρολιάκο, ότι είναι η υπουργός που επί των ημερών της κάηκαν οι Μυκήνες.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη θλίψη του για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, δηλώνοντας ότι η κοινή γνώμη αναμένει απαντήσεις από τους αρμόδιους αν θα ήταν δυνατό να προλάβουμε τη φωτιά σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης, ότι το θέαμα είναι φρικτό και πόρρω απέχει από την εικόνα εξωραϊσμού που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ανάλογες δηλώσεις και από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, για την πυρκαγιά στις Μυκήνες

«Η πυρκαγιά στις Μυκήνες, η οποία έπληξε και τον αρχαιολογικό χώρο περνώντας μέσα από αυτόν, προκαλεί βαθύτατη θλίψη και ανησυχία σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Ταυτόχρονα όμως προκαλεί και σοβαρότατα ερωτήματα το γεγονός ότι υπήρξε τέτοιας έκτασης καταστροφή, δεδομένου ότι πρόκειται κυρίως για μια αγροτοδασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Ερωτήματα τα οποία γίνονται ακόμη πιο έντονα μετά την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μήνυμα στο Twitter, στις 18.20, ότι υπήρξε μεν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά κάποιες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.»

Μυκήνες: Πολιτική αντιπαράθεση για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο Facebook Twitter
Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών μετά τη φωτιά (Eurokinissi)

ΚΙΝΑΛ: Ντροπή και θλίψη για την τραγική εικόνα των Μυκηνών

Με κοινό δελτίο τύπου του βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά και του Τομέα Πολιτικής Προστασίας, το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «ντροπή και θλίψη» στις Μυκήνες.

«Η φωτιά στις Μυκήνες που απείλησε σοβαρά την ακεραιότητα των μνημείων είναι αποτέλεσμα των πλημμελών μέτρων πολιτικής προστασίας.

Μόνο ντροπή και θλίψη μπορεί να προκαλέσει το χθεσινό απαράδεκτο περιστατικό όπου ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας μας αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς παραδόθηκε στις φλόγες.

Ντροπή γιατί η πολιτεία ως όφειλε θα έπρεπε να είχε θωρακίσει από άποψη πυρασφάλειας με όλα τα απαραίτητα μέσα την περιοχή, καθιστώντας το μνημείο άτρωτο ακόμα και σε υποψία πυρκαγιάς. Αντίθετα το μνημείο είχε αφεθεί στην τύχη του χωρίς επαρκή μέσα πυρόσβεσης, χωρίς δίκτυο παροχής νερού και ελλιπέστατα μέτρα πρόληψης.

Θλίψη γιατί το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να σώσει την «εικόνα» της και όχι πως θα κρατήσει αλώβητο τον χώρο. Έτσι επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ ανακοινώσεων με σκοπό την απόσυρση οποιαδήποτε ευθύνης από πάνω της. Ακούσαμε λοιπόν πάλι για τον «στρατηγό» άνεμο, για την «ετοιμότητα του μηχανισμού» και για «άμεση επέμβαση» όλων των εμπλεκομένων.

Έχουμε επισημάνει, πολλές φορές, την έλλειψη μέτρων πρόληψης από τις φυσικές καταστροφές τόσο στην περιφέρεια όσο και σε επιλεγμένους χώρους ιδιαίτερου ιστορικού η φυσικού κάλλους.

Η έλλειψη προληπτικών μέτρων ήταν προφανής και στις Μυκήνες αφού:

-Δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης

-Η έλλειψη νερού ήταν πασιφανής. Τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν αναγκασμένα να λαμβάνουν νερό από διπλανό τοπικό διαμέρισμα των Φιχτίων.
-Ούτε υδροφόρες υπήρχαν. Στις 16:15 εμφανίσθηκε η μοναδική υδροφόρα στον χώρο μισθωμένη από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
-Από την αρχή της πυρκαγιάς έως τις 16:00 επιχειρούσε μόνο ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο και μετά από έντονες εκκλήσεις του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Σχοινοχωρίτη ενισχύθηκε η εναέρια πυρόσβεση και με άλλα μέσα. Υπήρξε μεγάλος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και προς το τοπικό διαμέρισμα της Προσύμνης που ευτυχώς απεφεύχθη λόγω της αύξησης των μέσων.
- Η περιοχή εκτός της περίφραξης του Αρχαιολογικού χώρου ήταν ακαθάριστη.
- Η προσβασιμότητα μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων εντός του χώρου ήταν αδύνατη λόγω κακού σχεδιασμού.

Οι μόνοι που θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι είναι οι άντρες και τα πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εναέριων μέσων που εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους στο ακέραιο.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το χθεσινό περιστατικό. Αντί, όμως, να τις αναλάβουν, δηλώνουν ότι προκλήθηκε η «μικρότερη δυνατή φθορά» και ότι «Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα». Αιδώς κ. Μενδώνη!

 

Η διαχείριση των κρίσεων και των καταστροφών απαιτεί οργάνωση και συντονισμό των εκάστοτε εμπλεκόμενων στον αντίποδα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η ανικανότητά της να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της πολιτικής προστασίας δεν θεραπεύεται μόνο με επικοινωνιακά τεχνάσματα»

Μυκήνες: Πολιτική αντιπαράθεση για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο Facebook Twitter
Οι Μυκήνες σήμερα μετά τη φωτιά (Eurokinissi)

ΚΚΕ: Ούτε τους αρχαιολογικούς χώρους δεν μπορεί να προστατεύσει η κυβέρνηση από τις πυρκαγιές

«Ούτε τους αρχαιολογικούς χώρους δεν μπορεί να προστατεύσει η κυβέρνηση από τις πυρκαγιές, όπως αποδείχτηκε χτες με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες, που αν και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν φαίνεται να ήταν ενταγμένος σε κάποιο σχέδιο πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά!» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

«Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος, με τεράστια φυσική, ιστορική και πολιτιστική αξία, ήταν απροστάτευτος, με προφανή ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, αφού διαχρονικά κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την αντιπυρική προστασία και πρόληψη, την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή η ευθύνη δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί της επικοινωνίας και της υποβάθμισης του μεγέθους των καταστροφών» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΜέΡΑ 25: Οι φωτογραφίες κονιορτοποιούν την υπεραισίοδοξη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ 

Κριτική στο υπουργείο Πολιτισμού για την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την πυρκαγιά στις Μυκήνες, άσκησε και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 τονίζοντας ότι οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν με τη μαυρισμένη απ' τις φλόγες Πύλη των Λεόντων, κονιορτοποιούν την υπεραισιόδοξη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών έμεινε αλώβητος από την πυρκαγιά ελέω της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης εξηγώντας ότι «για κάθε μία από τις πολλές στραβοτιμονιές της κυβέρνησης, τα στελέχη της αναφωνούν ξέροντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ δεν θα τους διαψεύσει: "λίγο φούμο είναι, ας το αγνοήσουμε και πάμε παρακάτω"».

ΥΠΠΟ : Χωρίς ζημίες οι Μυκήνες

 

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΠΟ ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ζημιές στις Μυκήνες.

«Οι αρχαιότητες στις Μυκήνες δεν έπαθαν ζημιές από την πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες στην περιοχή. Ήδη το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος, το σύνολο των επισκέψιμων Μυκηνών, είναι προσβάσιμα για τους επισκέπτες.

Σήμερα το πρωί, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη διενήργησε αυτοψία στον χώρο. Στη συνέχεια πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων.

Συμμετείχαν, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ κ. Γιώργος Διδασκάλου, η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου και όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως δήλωσε η κ. Λίνα Μενδώνη «Το μουσείο δεν διέτρεξε κανέναν κίνδυνο. Η φωτιά δεν άγγιξε την Πύλη των Λεόντων, τα μνημεία του Ταφικού Κύκλου Α, την βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, τα κυκλώπεια τείχη. Η φωτιά ξεκίνησε από μία κοντινή χορτολιβαδική έκταση, και καθώς υπήρχε ισχυρός αέρας, πέρασε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Επειδή η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας είχε κάνει εξαιρετικά συστηματική αποψίλωση των χόρτων, τόσο εντός όσο και στην περίμετρο του αρχαιολογικού χώρου, η φωτιά δεν βρήκε καύσιμη ύλη ώστε να αναπτυχθούν θερμικά φορτία τα οποία θα δημιουργούσαν πρόβλημα στο δομικό υλικό των μνημείων. Αυτά τα οποία ακούστηκαν, ότι "κινδύνεψαν οι Μυκήνες να ασβεστοποιηθούν", ότι "οι Μυκήνες καταστράφηκαν ολοσχερώς", είναι απολύτως αναληθή. Αυτό το οποίο συνέβη, είναι ότι δημιουργήθηκαν νησίδες καμένων χόρτων -χιλιοστών επάνω στο έδαφος- και ο καπνός μαύρισε ορισμένους τοίχους.

Το πρόβλημα είναι αισθητικό, όχι ουσιαστικό. Ήδη η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανέλαβε την αποκατάστασή του. Απόδειξη, ότι ο αρχαιολογικός χώρος δεν υπέστη ζημίες, είναι ότι, όσοι επισκέπτες προσήλθαν σήμερα τον βρήκαν ανοικτό. Σε κάθε περίπτωση και ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο λειτουργούν κανονικά από αύριο το πρωί».

Η κ. Μενδώνη στις δηλώσεις της στις Μυκήνες τόνισε ότι «Απώλειες του μνημειακού αποθέματος δεν υπήρξαν. Από τη διέλευση της φωτιάς υπήρξε μόνο μία ζημία σε τμήμα αρχαίου τοίχου, όχι του κυκλώπειου τείχους, σε έκταση τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων. Στις προηγούμενες δεκαετίες για την αναστηλωτική παρέμβαση στο σημείο αυτό, είχαν χρησιμοποιηθεί εύφλεκτα υλικά -φελιζόλ για παράδειγμα- τα οποία εξαερώθηκαν. Είναι και η μόνη ζημία στο αναστηλωμένο τμήμα.

Είναι προφανές ότι τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθεί απολύτως». Σύμφωνα με την Έφορο Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου, «το σημείο βρίσκεται στη βορειοανατολική κλιτύ, στο κτήριο Δ', πάνω από το ανακτορικό συγκρότημα.

Έχουμε αποκλείσει την περιοχή και αμέσως θα επέμβουμε με σωστικά μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί και να μην υπάρχει τίποτα που να ζημιώνει τον αρχαιολογικό χώρο», δήλωσε.

Το σύστημα πυρασφάλειας

 

Σχετικά με την πυροπροστασία των Μυκηνών η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρίνισε ότι «Στην περίπτωση των Μυκηνών λειτούργησε απολύτως η πρόληψη, με την εξαιρετικά συστηματική και σχολαστική αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, που δεν επέτρεψε στη φωτιά να αναπτυχθεί.

Οι χώροι πρέπει να καθαρίζονται εγκαίρως. Είναι μία διαδικασία που ξεκινάει από τον Μάρτιο και επαναλαμβάνεται μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο. Ειδικά για τις Μυκήνες, το μόνιμο προσωπικό που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο, ασχολείται συστηματικά με την αποψίλωση. Η τελευταία φορά που έγινε αποψίλωση, ήταν δύο ημέρες πριν. Στο σύστημα πυρασφάλειας υπάρχουν μεγάλες δεξαμενές, σε επιλεγμένα σημεία, με δεκάδες τόνους νερού και το σύστημα, το οποίο τις διασυνδέει.

Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να λειτουργήσει, διότι η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και δυναμική. Επενέβησαν, σε πολύ σύντομο χρόνο, και τα εναέρια μέσα - δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο- οπότε δεν υπήρξε λόγος ενεργοποίησης του συστήματος δεξαμενών του αρχαιολογικού χώρου.

Από τη φωτιά κάηκαν σε ορισμένα σημεία οι πλαστικοί σωλήνες, τα οποία συνδέουν τις δεξαμενές. Ήταν το πρώτο θέμα που συζητήσαμε στη διευρυμένη σύσκεψη και εντός δύο ημερών θα αντικατασταθούν. Αποφασίσαμε να ενισχυθεί το σύστημα πυρόσβεσης και με κρουνούς υψηλής πίεσης. Προϋποθέτει να εκτελεστεί το έργο ύδρευσης που θα συνδέσει τον αρχαιολογικό χώρο με τον τελευταίο κρουνό του οικισμού και αυτό είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε να χρηματοδοτήσει το έργο, προκειμένου να υπάρξει και αυτή η επιπλέον ενίσχυση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας ανέλαβε τον καθαρισμό των ρεμάτων, των εκατέρωθεν του αρχαιολογικού χώρου. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής και τον Αντιπεριφερειάρχη, έχουν ανοιχθεί με συστηματικό τρόπο και πολλοί δασικοί δρόμοι πυροπροστασίας».

Η Έφορος Αργολίδας κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος είναι σήμερα πολύ περήφανη γιατί έκανε τη δουλειά της τόσο σωστά. Χάρις στον εντατικό και ριζικό καθαρισμό δεν μπόρεσε η φωτιά να βρει κάτι να κάψει. Η Υπηρεσία έσωσε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και γι' αυτό είμαστε περήφανοι. Ας έρθει όποιος θέλει στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών να δει τι έχει συμβεί πραγματικά».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM