Τρεις ώρες διήρκεσε η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου ενώπιον του εισαγγελέα, για τη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε.

 

Η Ολυμπιονίκης κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, έπειτα από την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, μετά την καταγγελία.

 

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω ότι με αφορμή αυτή θα βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν και άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου μετά την κατάθεσή της.

 

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε θα αξιολογηθούν όσα κατέθεσε η Ολυμπιονίκης και αναμένεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες για κατάθεση. Η δικογραφία που μόλις άνοιξε θεωρείται ότι είναι πιθανό να κινητοποιήσει κι άλλους αθλητές, που ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά, τα οποία να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr