Μητροπολίτης Ρεθύμνου: Κάποιοι τώρα θυμήθηκαν πως είναι χριστιανοί - Ακολουθήστε τις οδηγίες των γιατρών

Μητροπολίτης Ρεθύμνου: Κάποιοι τώρα θυμήθηκαν πως είναι χριστιανοί - Ακολουθήστε τις οδηγίες των γιατρών Facebook Twitter
0

Να παραμείνουν στα σπίτια τους καλεί ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος, όλους τους πολίτες, χωρίς να παρεκκλίνουν από τις εντολές και τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας για τον κορωνοϊό.

«Επιτέλους, 15 μέρες δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή; Τόσο δοκιμάζεται πια η υπομονή μας; Αν μία αρετή θα έπρεπε να έχουν αυτοί οι "χριστιανοί", θα έπρεπε να είναι η υπομονή τους», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος στον ραδιοφωνικό σταθμό TEAM FM ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας.

«Ας κάτσουν επιτέλους στο σπίτι τους και μην μας αναγκάζουν να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε ούτε εμείς. Γιατί η λειτουργία δεν κόβεται. Γιατί κάποιος πρέπει να προσεύχεται για τους ασθενείς, γιατί κάποιος πρέπει να προσεύχεται για όλους αυτούς που είναι υποψήφια θύματα του ιού και αυτό θα το κάνουν οι παπάδες, όπως το κάνουν και οι άνθρωποι στα νοσοκομεία, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο μάχεται τον ιό».

Ο Μητροπολίτης Ευγένιος έκανε λόγο και για υποκρισία που όπως είπε περισσεύει. «Ας μας βοηθήσουν και οι άνθρωποι μας και ας μην περισσεύει η υποκρισία κάποιων που θυμήθηκαν τώρα πως είναι χριστιανοί και φιλακόλουθοι. Και το λέω εγώ αυτό, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσω αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά για μία ακόμα φορά, αλλά δικαιώνουν αυτούς που έχουν αντιχριστιανικές φωνές με αυτήν τη δήθεν χριστιανική τους στάση».

Ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Πήρα πολλά τηλεφωνήματα από δεξιά κι αριστερά, για μνημόσυνα, αλλού με τραπέζια, αλλού με κέτερινγκ, αλλού βγήκαν οι άνθρωποι για να παρουσιάσουν τα γεγονότα αυτά ως κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέγα λάθος και το φωνάζω προς όλους. Είτε κληρικοί, είτε συγγενείς, είτε άνθρωποι που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες. Επιτέλους, 15 μέρες δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή;».

Είπε μάλιστα ότι με μεγάλη του λύπη βλέπει ότι από κάποιους που θα περίμενε σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν την έχουν καθόλου. «Αν μη τι άλλο, κυκλοφορούν ως δολοφόνοι ανάμεσα στους ανθρώπους. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους, αυτή την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που έχουμε εμείς, που έτυχε τούτους τους καιρούς να είμαστε οι ταγοί μιας κοινωνίας, να την έχουν όλοι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM