Ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος καλεί τους πιστούς να παρακάμψουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό και να σπεύσουν στις εκκλησίες για να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν. 

 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση από την τοπική τηλεόραση και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ Κέρκυρας και Παξών, ο μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ψευδώς ότι βγαίνουν για άσκηση μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας (έγγραφο, SMS) και, αντί για άσκηση, να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς ώστε να μεταλάβουν, κατά παράβαση των προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

 

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν κι εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη, να πάρετε ελπίδα».

 

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος έκανε, μάλιστα, λόγο για «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας» που, κατά τον ίδιο, «έχει άλλους σκοπούς». «Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας, γιατί θέλω να πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας».

 

Όπως μεταδίδει το τοπικό corfupress.com, μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές δεν έχουν παρέμβει. 

 

Ακούστε τις επίμαχες δηλώσεις του μητροπολίτη