Μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη φέρεται να έχει υποβάλει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». 

 

Ο κ. Κούβαρης είχε υπογράψει την ιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχουν λάβει υπόψη οι εισαγγελείς για το μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πλαίσιο των ερευνών έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής. 

 

Υπενθυμίζεται πως, κατά την έκθεση του κ. Κούβαρη, τη στιγμή του δυστυχήματος οδηγούσε το αυτοκίνητο ο ίδιος ο Παντελίδης.

 

Όπως μάλιστα τονίζεται στην σχετική πραγματογνωμοσύνη, εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης ήταν αναμενόμενο όλοι οι επιβάτες να βρεθούν στην δεξιά πλευρά του οχήματος επειδή δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. 

 

Όταν η σιδερένια δοκός χτύπησε τον τραγουδιστή, εκείνος βρισκόταν με την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος, παράλληλα με αυτή.

 

«Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. 

 

Μάλιστα ο ειδικός ενισχύει την υπόθεσή του με παράλληλη ανάλυση των τραυμάτων της γυναίκας που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

 

«Ο δεξιά καθήμενος θα χτυπήσει με το δεξιό του ώμο την πόρτα του συνοδηγού, όπως ακριβώς έκανε η Ε.Κ η οποία έχει υποστεί, απολύτως συμβατά με τα ανωτέρω, κάταγμα του άνω άκρου του δεξιού βραχιόνιου οστού. Εχει υποστεί δε μόνο το συγκεκριμένο κάταγμα του δεξιού ώμου, διότι διένυσε πολύ μικρή διαδρομή, ακριβώς επειδή καθόταν στη δεξιά θέση του συνοδηγού, απείχε δηλαδή από τη δεξιά πόρτα περίπου 20 εκατοστά μόνο».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr