Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του καθηγητή, ο οποίος χθες δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους την ώρα που παρέδιδε μάθημα σε φοιτητές στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών συνάδελφός του.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, το θύμα της επίθεσης φέρεται, όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, να δήλωσε πως πίσω από την επίθεση που δέχθηκε «βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε αντιδικία».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει πως προχώρησε στην κατάθεση της μήνυσης γιατί θεωρεί πως το θύμα τον «φωτογράφησε» ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε, αφού ο ίδιος βρίσκεται σε οικονομική αντιδικία μαζί του. Η αντιδικία των δύο, με εκατέρωθεν μηνύσεις για οικονομικά αδικήματα, φαίνεται να αφορά την εμπλοκή τους σε επενδυτική εταιρεία.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο δικηγόρος του μηνυτή δήλωσε: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας.Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως, καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου».

Οι τρεις άξονες της έρευνας για την επίθεση στον καθηγητή

Η έρευνα των αρχών, σύμφωνα με το protothema.gr, κινείτο σε τρεις άξονες. Πρώτον, βασίζεται στις μαρτυρίες τόσο των φοιτητών, όσο του ίδιου του καθηγητή αλλά και του υλικού καμερών και κινητών τηλεφώνων. Ειδικοί επιχειρούν να σκιαγραφήσουν την ομάδα των περίπου 20 ατόμων που επιτέθηκε στον καθηγητή και να αποκαλύψουν το δρομολόγιό τους. Το ερώτημα είναι πώς έφτασε η ομάδα στο Πανεπιστήμιο, πώς διέφυγε αλλά και ποια κατεύθυνση ακολούθησε.

Δεύτερον, αναζητούνται τα κίνητρα των δραστών και ο λόγος που τους οδήγησε στην επίθεση. Εξετάζεται, δηλαδή, εάν κάποιος τους ζήτησε να προχωρήσουν στην επίθεση ή εάν προέρχονται από χώρο που πληροφορήθηκαν για τον καθηγητή και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτοδικία.

Αρμόδιοι αναμένουν μήπως υπάρξει ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα συγκεκριμένου χώρου, ενώ παράλληλα συλλέγουν δεδομένα καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται από «άτομα της πλατείας».  Την ίδια ώρα, αναζητούν να δουν ποιοι ήξεραν τη δικαστική υπόθεση που εμπλέκεται ο καθηγητής και εάν αυτός ήταν ο λόγος της επίθεσης.

Τρίτον, διερευνάται η δικαστική υπόθεση που έχει ο καθηγητής άλλο καθηγητή, πρώην συνέταιρό του, και δυο ακόμη πρώην συναδέλφους του με φόντο υπόθεση παιδοφιλίας. Οι καθηγητές αναμένεται να κληθούν για κατάθεση, ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους αρμόδιους είναι πώς είναι δυνατόν καθηγητές να λύνουν τοιουτοτρόπως τις διαφορές τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ