ΒΑΣΕΙΣ 2024

Μηχανική βλάβη στο «Super Star»- Κοντά στην Αλόννησο

Μηχανική βλάβη στο «Super Star» στην Αλόννησο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: SeaJets
0

Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε στο επιβατικό/οχηματαγωγό «Super Star» της Sea Jets κοντά στην Αλόννησο, σ;yμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού.

Το πλοίο θα πάρει άδεια απόπλου για να ταξιδέψει χωρίς επιβάτες προς το λιμάνι του Βόλου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού.

Στο πλοίο επέβαιναν 155 επιβάτες ενώ μετέφερε και 28 ΙΧ οχήματα. Οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν από το «Express Skiathos» της Hellenic Seaways, το οποίο καθυστέρησε το δρομολόγιο της επιστροφής του από Αλόννησο – Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο για τον λόγο ακριβώς αυτόν. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει ένα έκτακτο δρομολόγιο από Βόλο στις 20:00 για Σκόπελο και Σκιάθο και θα επιστρέψει προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της γραμμής.

Στην ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρει πως  το πλοίο παρουσίασε βλάβη και «συγκεκριμένα διαρροή ύδατος ψύξης».

Το πλοίο, «το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο-Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο με 155 επιβάτες, 28 Ι.Χ.Ε., 3 Φ/Γ και 6 Δ/Κ, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αλοννήσου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Super Star, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού, επιτράπηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου για μεμονωμένο πλου».

Ελλάδα
0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM