Μεσολόγγι: Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε μια εβδομάδα - Έκτακτη σύσκεψη

Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη μετά τον πενταπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια εβδομάδα Facebook Twitter
Συναγερμός στο Μεσολόγγι από την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού - ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως μέσα σε μόλις μια εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 233.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους» ανέφερε μετά τη σημερινή σύσκεψη η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε «την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής». 

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ. Χθες, μάλιστα, μετά από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας του δήμου Μεσολογγίου, αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μην ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων του Μεσολογγίου από την Δευτέρα. Στο έγγραφο προτείνεται αυτά να παραμείνουν κλειστά για ένα δεκαήμερο ακόμα, ώστε να αποφευχθεί διασπορά του ιού σε άλλους νομούς από εκπαιδευτικούς που μετακινούνται καθημερινά στην Αιτωλ/νία από Πάτρα και αλλού.

Σύμφωνα με υγειονομικούς παράγοντες της περιοχής, η έξαρση των κρουσμάτων ενδέχεται να οφείλεται στις μέρες του Πάσχα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ