«Μερίδα της αστυνομίας εξακολουθεί την ευνοϊκή μεταχείριση της Χρυσής Αυγής»

«Μερίδα της αστυνομίας εξακολουθεί την ευνοϊκή μεταχείριση της Χρυσής Αυγής» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Alexandros Michailidis / SOOC)
0

Με αφορμή τις επιθέσεις κατά πολιτών έξω από το Εφετείο, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει πως «μερίδα της αστυνομίας εξακολουθεί την ευνοϊκή μεταχείριση της Χρυσής Αυγής».

«Η αδράνεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών επί χρόνια, απέναντι στη βία της ΧΑ, δημιούργησε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας και ευνοϊκής μεταχείρισης, η οποία κόστισε ανθρώπινες ζωές», σχολιάζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με αφορμή τις σημερινές επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής και πολιτών έξω από το Εφετείο.

Επίσης, καταγγέλλει ότι «μερίδα της ελληνικής αστυνομίας εξακολουθεί αυτή την ευνοϊκή μεταχείριση, αλλάζοντας την πάγια τακτική της να μην επιτρέπει συνηγόρους κατά την προσαγωγή, ειδικά και κατ' εξαίρεση για τα μέλη της ΧΑ».

Επιπλέον, η Ένωση παρατηρεί ότι τα επεισόδια «απαντούν και με τον πιο πρόδηλο τρόπο στο εάν ευσταθούν ή όχι οι φόβοι των προστατευόμενων μαρτύρων για τη φυσική τους παρουσία στο δικαστήριο».

Συμπληρώνει δε ότι «είναι προφανές ότι η οποιαδήποτε ανεκτικότητα ή συμπάθεια του κρατικού μηχανισμού απέναντι στα φαινόμενα αυτά είναι συνταγματικά και πολιτειακά ανεπίτρεπτη» και ζητάει τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδόφιλος παρίστανε τον γονιό σε νεροτσουλήθρες - Είχε πάνω από 400 φωτογραφίες με μικρά παιδιά

Ελλάδα / Παιδόφιλος παρίστανε τον γονιό σε νεροτσουλήθρες - Είχε πάνω από 400 φωτογραφίες με μικρά παιδιά

Ο 42χρονος είχε πλαστογραφήσει την κάρτα εισόδου προκειμένου να μπει μέσα στο υδάτινο πάρκο - Πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι 12 εκ. και στο κινητό του εικόνες με παιδιά
LIFO NEWSROOM