Μειώνονται οι υιοθεσίες παιδιών στην Ελλάδα

Μειώνονται οι υιοθεσίες παιδιών στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Μείωση 15,3% σημείωσαν οι πράξεις υιοθεσίας στην Ελλάδα το 2018.

Αναλυτικά, πέρυσι υιοθετήθηκαν μόλις 333 παιδιά, έναντι 393 το 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, οι υιοθεσίες κοριτσιών ανήλθαν σε 161 και οι υιοθεσίες αγοριών άγγιξαν τις 169, παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,7% και 9,6%, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2017.

Οι θετοί γονείς είναι κατά κύριο λόγο ζευγάρια, αν και στη συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάστηκε μείωση κατά 18,7%. Αντίθετα, μεγάλη αύξηση κατά 137% παρατηρήθηκε στις υιοθεσίες από θετούς γονείς που αντιπροσωπεύουν μονογονεϊκή οικογένεια.

Όσον αφορά στη νομική κατάσταση των βιολογικών γονέων των υιοθετηθέντων τέκνων, τη μεγαλύτερη κατηγορία αποτελούν τα παιδιά που γεννήθηκαν εκτός γάμου. Από τη σύγκριση των στοιχείων μεταξύ 2017 και 2018, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση κατά 45,9% των πράξεων υιοθεσίας στην κατηγορία των τέκνων που γεννήθηκαν εντός γάμου.

Σχετικά με την ηλικία των υιοθετηθέντων, πέρυσι η πλειονότητα (56,5%) των πράξεων υιοθεσίας αφορούσε σε τέκνα της ηλικιακής ομάδας 0- 5 ετών. Αύξηση κατά 37% σε σχέση με το 2017 παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 11- 18 ετών, ενώ σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες καταγράφηκε μείωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Ελλάδα / Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, στις 14 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μοναχών με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Ηγουμένου και Αρχιεπισκόπου
LIFO NEWSROOM