Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην Θεολόγο Φθιώτιδας, η οποία ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση με πεύκα.

 

Σε επικοινωνία του Lifo.gr με αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε γνωστό πως υπήρξε εισήγηση για εκκένωση του οικισμού.

 

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονταν στην περιοχή, καλώντας σε όσους βρίσκονται στο Θεολόγο να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή με κατεύθυνση προς τις παραλίες Λεκούνα και Βλυχάδα καθώς έχει είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά.

 

Μεγάλη φωτιά στη Φθιώτιδα: Προειδοποίηση από το 112 για εκκένωση του οικισμού Θεολόγος

 

Η αστυνομία διέρχεται μέσα τους δρόμους του πευκόφυτου οικισμού για να πληροφορήσει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς κινδυνεύουν.

 

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμβάλλουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι φλόγες μέσα στην πευκόφυτη περιοχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές». Όπως σημειώνει: «Παρακαλώ όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να φύγουν μέσα από την επικίνδυνη περιοχή για να μπορέσουν άνθρωποι και μηχανές να δουλέψουν καλύτερα και να κάνουν το χρέος τους».