Μάρτυρας στη δίκη Φιλιππίδη: «Είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει»

Πέτρος Φιλιππίδης Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε πρώην σύντροφος της δεύτερης ηθοποιού που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010.

«Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει» κατέθεσε στο ΜΟΔ.

Ο μάρτυρας καταθέτει στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη όσα γνωρίζει για την σεξουαλική βία που καταγγέλλει ότι υπέστη η ηθοποιός κατά την διάρκεια επαγγελματικού ραντεβού με τον κατηγορούμενο.

Η δίκη συνεχίζεται παρόντος του κατηγορουμένου, ο οποίος το πρωί προσερχόμενος στο δικαστήριο δέχτηκε φραστική επίθεση από έναν πολίτη. Ο άντρας μόλις είδε τον Πέτρο Φιλιππίδη να πλησιάζει, του φώναξε «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς».

Το περιστατικό έληξε εκεί καθώς ο κατηγορούμενους για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά συναδέλφων του, δεν αντέδρασε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είδε τις μελανιές στα πόδια της πρώην συντρόφου του την επόμενη μέρα από το περιστατικό με την ίδια να του αιτιολογεί τα σημάδια σε ένα χτύπημα που είχε.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, η τότε σύντροφος του μετά το συμβάν του είχε πει πως δεν τον βλέπει πια ερωτικά. «Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές ..Δυο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης γιατί δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο ίδιος της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως εκείνη φοβόταν, ότι θα έχει πολλά εμπόδια. Κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας «έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα». 

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας «ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει συνεργασία με τον Φιλιππίδη. Ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία. Θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ