Μακρή: Συζητείται παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες

Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους για δύο βδομάδες Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ότι σε περίπτωση παράτασης του σχολικού έτους, η διάρκεια της παράτασης θα είναι δύο βδομάδες, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

Η κυρία Μακρή σημείωσε ότι το εν λόγω θέμα έχει συζητηθεί χωρίς, ωστόσο, να έχουν ληφθεί, ακόμη, αποφάσεις.

«Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», είπε. «Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μακρή στο Mega.

Αναφερόμενη στο πότε και πώς θα γίνει το άνοιγμα το σχολείων, η κυρία Μακρή είπε ότι «Η επιθυμία μας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν διά ζώσης. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρά τις αποφάσεις των ειδικών. Οι εισηγήσεις των ειδικών επέβαλαν αυτή την απόφαση, και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά».

«Για τις πανελλαδικές, ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους» τόνισε. «Ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ