Την ανησυχία του σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων.

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 200 τις τελευταίες 3-4 ημέρες, ενώ έκανε λόγο για την 17χρονη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ.

 

Εξήγησε δε, πως είναι αναμενόμενο όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες. Έντονη ανησυχία βέβαια, προκαλούν και τα ορφανά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα.

 

Τα μέτρα στα αστικά κέντρα ενδεχομένως να ενταθούν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ανεβούν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιούνται κάτω από 200, πρόσθεσε ενώ διευκρίνισε πως για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα είναι επαρκή τα νέα μέτρα που ελήφθησαν καθώς θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες.

 

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, υπογράμμισε πως θα πρέπει να δουν πολύ προσεκτικά τον τρόπο που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω 2ου κύματος.

 

Επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα και μίλησε για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες το οποίο θα εισηγηθεί με βάση το τι έγινε στο Ισραήλ και άλλες χώρες.

 

Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία (να σπάσει η πυκνότητα της τάξης), θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.

 

Αναφερόμενος δε σε ένα καλό σενάριο, ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε πως αυτό θα ήταν να δούμε μια σταθεροποίηση και μια συρρίκνωση των κρουσμάτων ενώ αναφέρθηκε σε ένα πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

 

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr