Μαγιορκίνης για σχολεία: Σενάριο για άνοιγμα σε δύο φάσεις - Εισήγηση για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Μαγιορκίνης για σχολεία: Σενάριο για άνοιγμα σε δύο φάσεις - Εισήγηση για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την ύπαρξη εισήγησης για την καθολική χρήση μάσκας παραδέχθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ενώ αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο διαφορετικές φάσεις.  

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ανέφερε πως το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις. «Ας πούμε του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα», ανέφερε ως παράδειγμα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. 

Εισήγηση για μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους


Παράλληλα ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε την εκτίμηση πως η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα. «Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. 

Τέλος ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι η επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά, προσθέτοντας πως ακόμη και με R κάτω από το 1 θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων. «Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση» τόνισε και πρόσθεσε πως με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ