Αισθητά μειωμένη ήταν σήμερα η κινητικότητα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες εμπορικές γειτονιές της Αττικής, καθώς ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

 

Lockdown: Άδειασε το κέντρο της Αθήνας, γέμισαν οι παραλίες
Μειωμένη η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας/ eurokinissι

 

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να επισκεφτούν τα νότια προάστια για μια βόλτα στην παραλία ή ακόμα και για να κάνουν μπάνιο, καθώς ο καιρός είναι καλός. Ειδικότερα, αρκετές παραλίες της Αττικής γέμισαν κόσμο, που τηρούσαν ωστόσο τα μέτρα προστασίας. Στο Καβούρι μάλιστα οι πιο τολμηροί βούτηξαν και στη θάλασσα.

 

Lockdown: Άδειασε το κέντρο της Αθήνας, γέμισαν οι παραλίες
eurokinissι

 

 

Στον Άλιμο, από νωρίς το πρωί υπήρχε κόσμος που έκανε το μπάνιο του και για την αποφυγή συγχρωτισμού, υπάλληλοι του δήμου ενημέρωναν τους λουόμενους για τα μέτρα ασφαλείας.

 

Lockdown: Άδειασε το κέντρο της Αθήνας, γέμισαν οι παραλίες
eurokinissi

 

Ανάλογες εικόνες και στον Φλοίσβο, όπου έγινε αστυνομικός έλεγχος σε πεζούς.

 

Lockdown: Άδειασε το κέντρο της Αθήνας, γέμισαν οι παραλίες
eurokinissι

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιορισμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ έχει δημιουργήσει σε αρκετά υποκαταστήματα ουρές.

 

 

Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ

 

Για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, μέτρο που έχει ως αποτέλεσμα, τα καταστήματα να κλείνουν το Σάββατο στις 5 το απόγευμα.

 

Ειδικότερα, το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, βενζινάδικα και φαρμακεία.

 

Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί τις καθημερινές με click away, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία του click in shop, που ίσχυε έως σήμερα για καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και βιβλιοπωλείων, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να εισέλθουν έπειτα από ραντεβού.

 

Κομμωτήρια, κουρεία, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, ΟΠΑΠ και ΚΤΕΟ συνεχίζουν τη λειτουργία τους από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7 έως τις 8 το βράδυ, ενώ το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

 

Επιπλέον αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα η λειτουργία λαϊκών αγορών. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13/1).

 

Αλαλούμ με το Take Away

 

Δεν θα ισχύσει τελικά το προσωρινό μέτρο της απαγόρευσης του «take away» στα καταστήματα εστίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αύριο Κυριακή και το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, το μέτρο δημιούργησε σύγχυση και θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα.