Ένταση προκλήθηκε ξανά, στη Λέσβο, ενώ τα νησιά του βόρειου Αιγαίου είναι σε αναβρασμό για το μεταναστευτικό.

 

Στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και ακολούθησε πορεία που κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Αίτημα των νησιωτών η άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και η αποχώρηση των ΜΑΤ, που έφτασαν στο νησί συνοδεύοντας τα μηχανήματα για τις εργασίες κατασκευής της νέας κλειστής δομής.

 

Πορεία ξεκίνησε και από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την έκταση Καβακλή, που έχει επιτάξει η κυβέρνηση για την κατασκευή του κλειστού κέντρου. Εκεί υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξαν συγκρούσεις με κατοίκους.

 

Λέσβος: Μεγάλη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό- Ένταση και χημικά στο Διαβολόρεμα

 

Νωρίτερα, στις 10:30, οι αστυνομικοί έκαναν ξανά χρήση χημικών, όταν μια ομάδα πολιτών επιχείρησαν να πάνε προς τον χώρο που βρίσκονται τα μηχανήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μπλόκο στην περιοχή των Λάμπου Μύλων απαγορεύοντας στους οδηγούς από τη Μυτιλήνη να πάνε προς την Καλλονή και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται τόσο στη Χίο, όσο και στη Σάμο, ενώ η περιφέρεια και οι δήμοι βορείου Αιγαίου έχουν κηρύξει γενική απεργία νγια σήμερα σε όλα τα νησιά.