Λέσβος: 4 άντρες επιτέθηκαν σε 9χρονη επειδή φορούσε μαντήλι και έμοιαζε με προσφυγοπούλα

Λέσβος: 4 άντρες επιτέθηκαν σε 9χρονη επειδή φορούσε μαντήλι και έμοιαζε με προσφυγοπούλα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Επίθεση από 4 άνδρες δέχθηκε ένα 9χρονο κορίτσι από τη Λέσβο, που φορούσε μαντήλι στο κεφάλι και βρισκόταν στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα του νησιού.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», το κοριτσάκι, που στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί, δέχθηκε την επίθεση των αντρών επειδή νόμιζαν ότι είναι προσφυγοπούλα.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία δεν προχώρησε αυτεπάγγελτα στην προσαγωγή των τεσσάρων δραστών που «ζήτησαν συγγνώμη» και η μητέρα της εννιάχρονης αποφάσισε να μην καταθέσει εναντίον τους μήνυση.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον τελευταίο μήνα έχουν συγκροτηθεί μέσω διαδικτύου αυτοαποκαλούμενες «ομάδες περιφρούρησης» που ελέγχουν σπίτια των χωριών για την πιθανότητα εγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε αυτά.

Μάλιστα σε μια περίπτωση άντρες αυτών των ομάδων, υποχρέωσαν δυο Τσέχες αλληλέγγυες και πέντε Αφρικανούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, να εκκενώσουν το σπίτι στο οποίο στεγάζονταν. 

«Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε, μα οι αρμόδιες Αρχές δεν φαίνεται να ασχολούνται. Ο εκφασισμός της κοινωνίας καλά κρατεί και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά που καλλιεργούνται δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν και τα ίδια τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας», σημειώνει η αρθρογράφος Ανθή Παζιάνου.

«Ήταν γνωστό πως οργανωμένα άτομα του ακροδεξιού χώρου έκαναν εφόδους στη Γέρα εναντίον προσφύγων, όπου τους έβλεπαν (...) Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η δράση αυτή έχει επιχειρηθεί να εξαπλωθεί και σε άλλα χωριά, με πρώτο αυτό της Μόριας, λόγω του Κέντρου Ταυτοποίησης και υποδοχής που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Κοινότητα».

Όπως υπογραμμίζει η δημοσιογράφος, καθημερινά διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις με την οργάνωση των ομάδων περιφρούρησης να ακολουθούν το πρότυπο της Χρυσής Αυγής.

«Το αυγό του φιδιού επωάζεται, τα φασιστικά- ξενοφοβικά επεισόδια αυξάνονται, δυστυχώς, στο νησί μας, που έχει δημοκρατική παράδοση δεκαετιών».

Με πληροφορίες από emprosnet.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η ειρωνεία της μοίρας θα ήταν αυτοί οι ανεγκέφαλοι να είναι γόνοι προσφυγικών οικογενειών (αφθονούν στο νησί, έτσι εξηγείται και το σημαντικό κύμα αλληλεγγύης όλων αυτών των ετών, ας μην το ξεχνάμε εξαιτίας μιας μικρής δυναμικής μειοψηφίας φασιζόντωναλητών). Θυμάμαι τις διηγήσεις υπερήλικης Μικρασιάτισσας Μυτιλινιάς όπου μας περιέγραφε πόσο άσχημα τους υποδέχτηκαν οι ντόπιοι το 1922 όταν έφτασαν από τη Σμύρνη. Το "Τουρκόσποροι" έδινε κι έπαιρνε...