Δεν αναμένεται τσουνάμι, ούτε ισχυρός μετασεισμός, διαβεβαιώνει ο Ευθύμιος Λέκκας, μετά τον ισχυρό σεισμό της τάξης των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από λίγο νότια της Καρπάθου.

 

O καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα ενώ σχολίασε πως το ότι είναι ένας σεισμός βάθους, διευκολύνει το γεγονός να γίνεται αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή.

 

«Επειδή είναι ένας σεισμός βάθους αυτό διευκολύνει στο να γίνει αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή και δεν αναμένεται κάποιο τσουνάμι ούτε ισχυρός μετασεισμός», σημείωσε μιλώντας στο protothema.gr.

 

Επισήμανε δε, ότι πρόκειται για έναν σεισμό που επιβεβαιώνει την ευρύτερη διέγερση στην περιοχή, που μπορεί να δώσει γεγονότα αλλά στον θαλάσσιο χώρο.

 

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 156 χλμ νοτιοανατολικά της Καρπάθου.  Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 66,3 χιλιόμετρα.