Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης στη Λαμία, η οποία νοσούσε με κορωνοϊό, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

 

Η ανήλικη εισήλθε με τα συμπτώματα του κορωνοϊού το πρωί του Σαββάτου στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ενώ λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε.

 

Σύμφωνα με το Lamiareport, στην ιατροδικαστική έκθεση σημειώνεται ότι απομένουν οι απαραίτητες ιστολογικές και λοιπές εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για τα αίτια θανάτου της.

 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, την Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας, οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι, οι συμμαθητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα πει το τελευταίο αντίο στην 14χρονη.

 

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Αθανασίου, γι’ αυτό και θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο της εκκλησίας.

 

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει η ταφή στο χωριό Στίρφακα Λαμίας.

 

Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

 

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ. προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με τη μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης.

 

Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

 

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με τη συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

 

Δυστυχώς παρ’όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.».