Την τελευταία της πνοή άφησε μία 14χρονη στη Λαμία, η οποία νοσούσε από κορωνοϊό

 

Το άτυχο κορίτσι πήγε σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδόθηκε. 

 

Η 14χρονη δεν είχε εμβολιαστεί και από τις 29 Νοεμβρίου ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι της, με βάση το ιστορικό που ελήφθη από το νοσοκομείο. 

 

Από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν, έγινε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Το κορίτσι παρουσίασε βαρύτατη κλινική εικόνα, την οποία προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί, ενώ ταυτόχρονα επικοινώνησαν με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να διακομιστεί εκεί αφού σταθεροποιηθεί κλινικά. 

 

Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες, η 14χρονη παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και κατέληξε νωρίς το απόγευμα. 

 

Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας 

 

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ. προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με τη μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. 

 

Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. 

 

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με τη συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια. 

 

Δυστυχώς παρ’όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.».