ΚΥΣΕΑ: Εξοπλιστικά και μεταναστευτικό στην ατζέντα-Όλα δείχνουν παραμονή του στρατηγού Φλώρου στην ηγεσία των ΕΔ

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ: Εξοπλιστικά και μεταναστευτικό στην ατζέντα-Όλα δείχνουν παραμονή του Στρατηγού Φλώρου στην ηγεσία των ΕΔ Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΕΕΘΑ
0

Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα με τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ τον ισχυρισμό της Άγκυρας πως ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν αποστολή του ΝΑΤΟ, θα διατηρήσει στην θέση του κατά τα φαινόμενα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κων/νο Φλώρο. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες μετά την σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. 

 Άλλωστε ο Στρατηγός Φλώρος αποτελεί ούτως ή άλλως «μαύρο πανί» για τα τουρκικά ΜΜΕ κι έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρό τους με αφορμή δηλώσεις ή επιχειρησιακή δραστηριότητα.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν για άλλη μια φορά να αποτρέψουν την πτήση του ΝΑΤΟ και πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία απάντησε.

Η επιβεβαίωση της παραμονής Φλώρου αναμένεται να γίνει στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον Ιανουάριο. Σημειώνεται πως βρίσκεται στην θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από τον Ιανουάριο του 2020. Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας είναι προγραμματισμένη μάλιστα για τον Ιανουάριο, οπότε δεν προβλέπεται άλλη έκτακτη συνεδρίαση.

Όσον αφορά στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου αυτή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες όσον αφορά στα εξοπλιστικά τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα των κορβετών αλλά και των ισραηλινών πυραύλων SPIKE NLOS.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, αυτό της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο, αποφασίσθηκε η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο.

Ιδιαίτερη σημασία ασφαλώς έχει και το γεγονός πως η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβε χώρα μετά την ελληνοτουρκική επαφή στις Βρυξέλλες. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, Γενς Πλέτνερ και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα είχαν τριμερή συνάντηση στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Ελλάδα / Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες
NEWSROOM