Μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού σε καφέ μπαρ στη Σαλαμίνα ήταν η αιτία που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε έρευνες για τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης στον Πειραιά, που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων για προστασία

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τα εγκαίνια του καταστήματος στον Άγιο Γεώργιο, στις 15 Ιουνίου 2019, οι δυο συνιδιοκτήτες δέχθηκαν την εκβιαστική προσέγγιση ενός 40χρονου, προκειμένου να καταβάλουν χρήματα για την «προστασία» του καταστήματος. 

 

Τα δυο αδέρφια αρνήθηκαν και δέκα ημέρες μετά ο εκβιαστής μαζί με άλλους 7-8 άτομα πήγαν στο κατάστημα όπου ξεκίνησε συμπλοκή, στη διάρκεια της οποία ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης έβγαλε μαχαίρι, αλλά θαμώνας τον αφόπλισε ενώ κάποιος άλλος έβγαλε πιστόλι το οποίο έστρεψε προς τους θαμώνες, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και τράπηκε σε φυγή.

 

Μετά την σύλληψη του 35χρονου «αρχηγού» της συμμορίας, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σημειωματάριο με λίστα 12 καταστημάτων (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, λέσχες και ψιλικατζίδικα) αλλά και χρηματικά ποσά που απαιτούσε να λαμβάνει για «προστασία» από καταστήματα ανά μήνα ή και εβδομάδα. 

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως άτομο από το εσωτερικό της οργάνωσης ήταν αυτός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξάρθρωση, περιγράφοντας με λεπτομέρειες την δράση του κυκλώματος. Ο λόγος για τον οποίο απευθύνθηκε στους αστυνομικούς ήταν επειδή ήρθε σε διαμάχη με τον αρχηγό του κυκλώματος με αποτέλεσμα να καταθέσει σημαντικές λεπτομέρειες για τους τρόπους εκβιασμού, προβαίνοντας σε αποκαλύψεις για εμπρησμούς, εκρήξεις και άλλες ενέργειες.