Κρήτη: Υπάλληλος σε κουζίνα ξενοδοχείου καταγγέλλει επίθεση από τον προϊστάμενο

Κρήτη: Υπάλληλος σε κουζίνα ξενοδοχείου καταγγέλλει επίθεση από τον προϊστάμενο Facebook Twitter
0

Εργαζόμενος στην κουζίνα ξενοδοχείου στο νομό Λασιθίου δέχθηκε επίθεση από τον προϊστάμενό του και το περιστατικό καταγγέλθηκε επώνυμα από τον ίδιο τον εργαζόμενο το βράδυ της Τρίτης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Γαρεφαλάκης γνωστοποίησε την καταγγελία, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος προϊστάμενος χειροδίκησε και ύβρισε και τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν ένας προϊστάμενος να βρίζει και να επιτίθεται. Είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να τις ανεχόμαστε και πρέπει να τις καταγγέλλουμε».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Μανώλης Πεπόνης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εμπλοκή άλλων εργαζομένων απέστρεψε μια ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη στο περιστατικό, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά τη γνωστοποίηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, έγιναν απανωτές καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά σε διάφορα ξενοδοχεία και εργασιακούς χώρους.

«Το φαινόμενο δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο πραγματικό του μέγεθος καθώς οι περισσότεροι από όσους καταγγέλλουν επιθέσεις, το κάνουν ανεπίσημα ή ζητούν να μην γνωστοποιηθεί το όνομά τους, από φόβο μη χάσουν την εργασία τους» προσέθεσε ο κ. Πεπόνης.

Είπε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα λάβουν απόφαση για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

«Θα πάρουμε απόφαση, όταν γίνεται καταγγελία να δημοσιοποιούνται τόσο το όνομα της επιχείρησης όσο και το όνομα του αυτού που επιτίθεται στον εργαζόμενο και θα καταφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, παίρνοντας υπό την προστασία μας τον εργαζόμενο είτε νομικά είτε οικονομικά. Μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορεί να πάψει να υφίσταται αυτό το φαινόμενο, που έχει άμεση σχέση με την εντατικοποίηση της εργασίας» επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για τη γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Δεν τους θεωρώ συναδέλφους μου», κατέθεσε αστυνομικός

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Δεν τους θεωρώ συναδέλφους μου», κατέθεσε αστυνομικός

Το τραύμα στον λαιμό του δράστη με το οποίο υποτίθεται πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δεν ήταν απειλητικό για τη ζωή του και ήταν πλήρως επικοινωνιακός, κατέθεσε η γιατρός που τον περιέθαλψε
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM