Κρήτη: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι– Ανήκει στις αρχαιότερες ράτσες της Ευρώπης (Bίντεο)

Ηράκλειο: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι – Ανήκει στις αρχαιότερες ράτσες της Ευρώπης (Bίντεο) Facebook Twitter
0

Ένα Γεωργαλίδικο άλογο κινητοποίησε ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Κρήτη.

Οι πυροσβέστες έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να σώσουν το ζώο που βρέθηκε μέσα σε πηγάδι σε περιοχή του Ασημίου, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Το άλογο βρέθηκε στο πηγάδι πιθανότατα στην προσπάθειά του να φάει κληματόφυλλα από την κληματαριά που είχε καλύψει το σκέπαστρό του. Ο ιδιοκτήτης του αλόγου ειδοποίησε την πυροσβεστική και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Η επιχείρηση διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες και σε αυτήν συμμετείχαν έξι υπάλληλοι της 3ης ΕΜΑΚ και τέσσερις των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Μονοφατσίου και Μοιρών.

Οι πυροσβέστες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να βγάλουν με ασφάλεια το άλογο από το πηγάδι, το οποίο δεν είχε νερό.

Τοποθέτησαν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αντικριστά και με τη χρήση σχοινιών και τροχαλίας κατάφεραν να διασώσουν το άλογο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο διασώστης κατέβηκε στο πηγάδι και έδεσε το όμορφο Γεωργαλίδικο με ιμάντες.

Στη συνέχεια, με αυτόν τον τρόπο οι πυροσβέστες κατάφεραν να το ανασύρουν με μεγάλη προσοχή, δίνοντας αίσιο τέλος στην περιπέτεια του όμορφου ζώου, που ανήκει στην αυτόχθονη ράτσα των Μεσαρίτικων αλόγων, η οποία υπάρχει στο νησί από την προμινωική εποχή και θεωρείται από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ