Τροχαίο με θύμα νεαρή αρκούδα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στον κάθετο άξονα Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του οικισμού Καλονερίου  στο ρεύμα κυκλοφορίας προς  Κοζάνη.

 

Ο οδηγός και η επιβάτιδα του οχήματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, συνέχισαν με άλλο όχημα το το ταξίδι τους προς τη Θεσσαλονίκη.

 

Στο τόπο του ατυχήματος έφθασε η αρμόδια για τέτοια περιστατικά ομάδα άμεσης επέμβασης, στην οποία συμμετέχουν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η Καλλιστώ, η Δασική Υπηρεσία Τσοτυλίου, η αστυνομία Κοζάνης και η Εγνατία Οδός ΑΕ, ωστόσο, το ζώο ήταν ήδη νεκρό.

 

Κοζάνη: Τροχαίο με θύμα νεαρή αρκούδα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ανέφερε ότι η νεαρή αρκούδα έφερε τραύμα από χτύπημα στο κεφάλι και ότι ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

 

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πιθανώς το ζώο να πέρασε στο οδόστρωμα από μη φραγμένα σημεία του κόμβου, που βρίσκονται κοντά στο σημείο του συμβάντος. Επίσης σε διάφορα σημεία της οδού και πλησίον του σημείου του τροχαίου υπάρχει δενδροστοιχία κοντά στην περίφραξη, οπότε εξετάζεται εάν το ζώο πέρασε στο οδόστρωμα σκαρφαλώνοντας στα δένδρα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ