Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με δήλωσή του, ανέφερε πως οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο του Βόλου «συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό».

 

O Δημήτρης Κουφοντίνας ζητάει να μεταφερθεί σε κατάλληλη κλινική αλλιώς δεν επιθυμεί να παραμείνει στο νοσοκομείο και δεν θα δεχτεί καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο του Βόλου. Ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες τρομοκράτης της 17Ν ένιωσε ατονία και έντονες ζαλάδες, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας.

 

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

 

«Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό

 

Γι΄αυτό, ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

 

ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

 

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας , στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

 

ΚΑΙ

 

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας , που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρις τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ. Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

 

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο»