Μία τουρίστρια από τη Σουηδία, που καταγράφηκε ανάμεσα στα εισερχόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, έσπασε την καραντίνα και βρέθηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.

 

Η γυναίκα έφτασε στην Αθήνα την Τετάρτη, αλλά δεν τήρησε την καραντίνα 24 ωρών από τη στιγμή της άφιξης. Τελικά, το δείγμα της ήταν θετικό και η αστυνομία κατάφερε να την εντοπίσει την Πέμπτη, έπειτα από πολύωρη προσπάθεια, καθώς εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

 

Από τα 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στην Ελλάδα, τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου στη χώρα. Άλλο ένα εισαγόμενο κρούσμα προέκυψε με άτομο που προσήλθε αυτοβούλως για να υποβληθεί σε τεστ.

 

Ακόμη, 7 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 3 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας και από ένα στις περιφερειακές ενότητες Σερρών, Έβρου, Πιερίας και Κοζάνης.

 

Στο μεταξύ, στην Κάρπαθο τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται πλέον σε τέσσερα. Μετά τον Ελληνοαμερικανό και τη σύζυγό του- που είχαν φτάσει πρόσφατα στο νησί από το Τέξας- από την ιχνηλάτηση βρέθηκε θετικός τόσο ο αδελφός του 74χρονου όσο και η δική του σύζυγος, οι οποίοι επίσης πήγαν το τελευταίο διάστημα από τις ΗΠΑ στην Κάρπαθο.

 

Τέλος, τουρίστρια από τη Σερβία που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κατά την άφιξή της στη Σκιάθο την Τετάρτη, χθες μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας. Μαζί της σε καραντίνα τέθηκαν και ο σύζυγος με τα παιδιά τους, που υποβλήθηκαν σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Παράλληλα γίνεται ιχνηλάτηση στο ξενοδοχείο που διέμενε η οικογένεια, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού πρωτοκόλλου.