Κορωνοϊός: Συναγερμός στην εκκλησία - «Θετικοί τουλάχιστον 6 μητροπολίτες»

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην εκκλησία - «Θετικοί τουλάχιστον 6 μητροπολίτες» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Συναγερμός έχει σημάνει στην εκκλησία μετά από τουλάχιστον έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε μητροπολίτες της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega, ανάστατη είναι και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς η πληροφορία ότι συνοδικός ιεράρχης είναι θετικός, έθεσε σε καραντίνα το σύνολο των ιερέων. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, o Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, είναι οι ιερείς που είναι ήδη γνωστό ότι νοσούν με κορωνοϊό. Μάλιστα ο επίσκοπος, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει βαριά συμπτώματα.

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την πληροφορία ότι Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός, υπεβλήθη και ο ίδιος σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, παραμένει σε προληπτική καραντίνα σε μοναστήρι στην Βοιωτία. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κληρικών. Ήδη, πάντως, έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στο Συνοδικό Μέγαρο με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στις θέσεις τους κανονικά.

Ελεγχόμενη η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου


Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμού εισήχθη Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός με κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν «ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος».

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα σε ειδική κάψουλα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας 4, 5 και 6 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος. «Ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε κρούσμα και κάναμε τεστ εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο όλοι οι συμμετέχοντες. Εγώ είμαι αρνητικός» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την συζήτηση που έχει δημιουργηθεί για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί ο ίδιος επισήμανε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ποιος είναι ο ιεράρχης που εντοπίστηκες θετικός. «Αυτό μπορεί να το ανακοινώσει μόνο ο ίδιος» ανέφερε.

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM