Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική - Αυξήθηκαν τα κρούσματα και δεν θα ανοίξουν τα λύκεια στην περιφέρεια

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική - Αυξήθηκαν τα κρούσματα και δεν θα ανοίξουν τα λύκεια στην περιφέρεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον και επισήμως η Αττική, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σημαντικά, όπως ανακοίνωσε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η Δρ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως στην Αττική έχει αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, με σαφή άνοδο σε όλες τις περιοχές και στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας. 

Η Αττική σημειώνει αύξηση κατά 45% στον κυλιόμενο μέσο όρο εφτά ημερών, από 4,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων σε 7,1 ανά 100.000 κατοίκων. Υπολογίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 2.800 ενεργά κρούσματα με οριζόντια και μεγάλη διασπορά

Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας, όπου η πληρότητα στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 43% για απλές κλίνες Covid-19 και στο 61% για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Τι θα ισχύσει για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

 

«Κατανοώντας ότι πρέπει να μειωθεί η κινητικότητα», η Επιτροπή επικύρωσε την πρόταση για τροποποίηση των αγορών, με ραντεβού για αγορές ρούχων και υποδημάτων και click away για όλα τα υπόλοιπα καταστήματα. 

Παράλληλα ανοίγουν τα γυμνάσια και τα λύκεια στις περιοχές που δεν είναι «κόκκινες», ενώ για όσες περιοχές ανήκουν στις «κόκκινες» ζώνες - μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική - τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά και οι μαθητές θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. 

Αύξηση του μέσου όρου και στην επικράτεια

 

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της επικράτειας παρουσιάζει «μικρή επιδείνωση» αφού ο κυλιόμενος μέσος όρος ημερήσιων κρουσμλάτων αυξήθηκε από 467 την περασμένη εβδομάδα σε 625 κρούσματα αυτή την εβδομάδα.

Καθημερινά γίνονται περίπου 27.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας επίσης παρουσιάζει άνοδο στο 2,3%. Ο χειμωνιάτικος καιρός αποτελεί την «καλύτερη τροφή» για την πανδημία, προειδοποίησε η Κα Παπαευαγγέλου, προειδοποιώντας πως ο Φεβρουάριος είναι χειρότερος μήνας.

Στόχος είναι να καθυστερήσει η εμφάνιση του τρίτου κύματος και να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Ελλάδα / Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια: τελικά, πόσο ρεύμα καταναλώνουν;

Πόσο ενεργοβόρα είναι τα γιορτινά λαμπάκια με τα οποία στολίζουμε τόσο το σπίτι μας όσο και τους εξωτερικούς του χώρους; Και πόσο θα μας κοστίσει, αν, για παράδειγμα, τα λαμπιόνια λειτουργούν για περίπου 10 ώρες;
NEWSROOM