LIVE!

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 72 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 72 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.081. Το 56,8% είναι άνδρες.

Στο ίδιο διάστημα, ακόμα 3 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 93. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 37.344 κλινικά δείγματα. Τα 535 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 796 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 75 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Δεκαπέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τσιόδρας: Ο ιός υπερκερνά σαν «τσουνάμι» τα συστήματα υγείας

 

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω 1.822.000 από κρούσματα και 104.775 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 389.000 ασθενείς ανέρρωσαν και έγιναν καλά. 

Σε Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν καταγραφεί 727.000 και 68.168 θάνατοι. Η Ισπανία έχει τις περισσότερες περιπτώσεις στην ΕΕ με 161.000 κρούσματα και 16.353 θανάτους. Η Ιταλία καταγράφει 147.000 κρούσματα και σχεδόν 19.000 θανάτους. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ μετρούν 503.000 κρούσματα και 18.761 θανάτους, ενώ πάνω από 2.000 έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες και σε ορισμένες περιοχές γίνονται πλέον μαζικοί ενταφιασμοί, όπως παρατήρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. 

«Η ζωή όμως κερδίζει και συνεχίζεται», πρόσθεσε. «Οι θάνατοι είναι μια τραγική υπόμνηση του τι μπορεί να πάθει ένα σύστημα υγείας αν δεν είναι σε επαγρύπνηση απέναντι σε έναν φαινομενικά αθώο αλλά ύπουλο και ταχέως εξαπλούμενο εχθρό, που υπερκερνά τις δυνατότητες των συστημάτων υγείας ανά τον κόσμο σαν τσουνάμι».

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ