ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα και ένας θάνατος σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα και ένας θάνατος σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.626. Το 55,4% είναι άνδρες.

Στο ίδιο διάστημα, ένας ασθενής κατέληξε και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 144. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 92,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 38 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 79.332 κλινικά δείγματα. Τα 595 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.303 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 37 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Εβδομήντα οκτώ ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


«Η νόσος συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Η χώρα μας κατάφερε να το ελέγξει και αύριο ξεκινάμε καινούργια φάση. Η δυσκολία δεν έχει περάσει, δεν θα γυρίσουμε ακόμα στο πώς ζούσαμε. Ξεκινάμε να μπαίνουμε σε σχετική κανονικότητα με μικρά και σταθερά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 3.500.000 κρούσματα και 245.474 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 1.132.000 ανέρρωσαν και έγιναν καλά. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM