Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 339 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 71 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 339 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 71 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο «κόκκινο», πάνω από τα 300, παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Ελλάδα καθημερινά. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 339 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 300. Τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και πλέον οι θάνατοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 327

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 71 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη και πρόκειται για 20 γυναίκες (28.2%) και 51 άνδρες. To 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 339 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 71 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter


64 κρούσματα από συρροές 

Από τα 339 νέα κρούσματα, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι 14.738, εκ των οποίων το 55,7% αφορά άνδρες. Τα 2.541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 339 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 71 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά τους 327 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 122 (37.3%) ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM