Την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Το «σκληρό» lockdown, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απαγόρευση μετακίνησης πολιτών από τις 18:00 έως τις 05:00, θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Αναλυτικά, τα νέα μέτρα:

 

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας από τις 18:00 έως τις 05:00, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)


Επίσης:

 

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μακρακώμης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Σπερχειάδας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας.

 

Σύφμωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Προστασίας Πολιτικής Προστασίας, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 05-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 14-01-2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.