Σκέψεις για πιο σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά και τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία στην περιοχή που δείχνουν 1 στους 3, που ελέγχονται, να είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

 

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του πρωθυπουργού με την επιτροπή επιδημιολόγων, χωρίς να αποκλείεται η λήψη νέων πιο σκληρών μέτρων και πανελλαδικά.

 

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 18.00 κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

 

Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι σήμερα καταγράφηκαν 22 θάνατοι από κορωνοϊό. Παράλληλα 1 στους 5 ασθενείς διασωληνώνονται, ενώ 70 εισαγωγές έγιναν μόνο στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega.

 

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου οι κλίνες ΜΕΘ συμπληρώθηκαν μέσα σε 14 ώρες. Πολλοί λοιμοξιωλόγοι εκτιμούν ωστόσο ότι τα δύσκολα βρίσκονται ακόμα μπροστά.

 

Πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 888, με το 1/4 εξ αυτών να έχει καταγραφεί τον μήνα Νοέμβριο.

 

Την ίδια ώρα σήμερα αναμένεται ένας αριθμός ρεκόρ σε κρούσματα γύρω στους 3.000, ενώ αρνητικό ρεκόρ αναμένεται και στους θανάτους.

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θεσσαλονίκη έκρουσε σήμερα και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Έχουμε πόλεμο, κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια», τόνισε μιλώντας στον Real FM.

 

«Η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια», είπε χθες, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι το ποσοστό θετικότητας του πληθυσμού στον εκτεταμένο έλεγχο για τον κορωνοϊό ανέρχεται στο 32%.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα στις πολλές μετακινήσεις που κάνουν οι πολίτες μέσω των SMS, αλλά και στον ελεγκτικό μηχανισμό.

 

Αναμένεται δε, να αυξηθεί η αστυνόμευση και να πραγματοποιούνται πιο αυστηροί έλεγχοι στις μετακινήσεις των πολιτών.

 

Παράλληλα, στο τραπέζι και η μείωση των επιλογών μετακίνησης μέσω των γραπτών μηνυμάτων ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί σε εφαρμογή και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ (21:00-05:00).

 

Σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν σίγουρη η απαγόρευση μετακίνησης για γυμναστική.

 

Έντονα ακούγεται και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

 

Μέχρι πριν από λίγο σε ό,τι αφορά στη Μακεδονία, υπήρχαν 148 κλίνες ΜΕΘ και μόνο 16 να είναι κενές.

 

Ωστόσο τα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ δεν θα αφορούν μόνο τη Θεσσαλονίκη.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθούν σε ισχύ νέα πιο σκληρά μέτρα σε πανελλαδική κλίμακα με περαιτέρω περιορισμό της κίνησης και κατά τη διάρκεια της ημέρας.