Κορωνοϊός: Ο κωδικός στο 13033 για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Κορωνοϊός: Ο κωδικός στο 13033 για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής Facebook Twitter
Κορωνοϊό: Ο κωδικός στο 13033 για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής (Eurokinissi)
0

Ειδική κατηγορία στο δεύτερο lockdown αποτελούν τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, τα οποία πήραν παράταση να κλείσουν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Έτσι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αναστέλλουν μεν τη λειτουργία τους αλλά όχι σήμερα όπως οι υπόλοιποι κλάδοι.

Ωστόσο, ήδη από σήμερα Σάββατο στις 6 π.μ έως και την 30η Νοεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή πανελλαδικό lockdown με υποχρεωτική την αποστολή sms ή σχετική βεβαίωση για τις μετακινήσεις.

Προχθές υπήρχε ένα κενό στην ενημέρωση για το ποιος κωδικός από το σύστημα 13033 χρειάζεται να στείλει κάποιος για να μεταβεί το Σαββατοκύριακο σε κομμωτήριο, κουρείο ή κέντρο αισθητικής.

Τελικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, διευκρινίστηκε ότι ο κωδικός που απαιτείται για να πάει κάποιος στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, πριν δηλαδή κλείσουν λόγω lockdown, είναι ο κωδικός 2. Ο ίδιος που χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ. 

Υπενθυμίζεται ότι:

- Το δεύτερο lockdown τίθεται σε ισχύ στο πλαίσιο του Μαρτίου με βασική διαφορά την καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Επίσης απαγορεύεται η επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς τη χρήση της.

- Οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με SMS στο 13033 ή με συμπλήρωση σχετικής φόρμας για κατ' εξαίρεση μετακίνηση που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Οι κωδικοί αποστολής στο 13033, που επιτρέπουν την έξοδο από το σπίτι έχουν ως εξής:

  • SMS κωδικός 1: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • SMS κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους (σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και πρατήρια καυσίμων). Μόνο για το Σαββατοκύριακο ο κωδικός ισχύει και για μετάβαση σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής.
  • SMS κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • SMS κωδικός 4: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
  • SMS κωδικός 5: Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • SMS κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων,εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ