Κορωνοϊός: O δήμαρχος Πύργου ζητά να κλείσουν τα σχολεία εν μέσω αύξησης κρουσμάτων

Κορωνοϊός: O δήμαρχος Πύργου ζητά να κλείσουν τα σχολεία εν μέσω αύξησης κρουσμάτων Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Την καθολική αντίδραση της πόλης απέναντι στη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία ζητά ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος απευθυνόμενος προς θεσμούς και φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο δήμαρχος με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, καθώς και άλλους αποδέκτες επαναλαμβάνει την ανάγκη να ληφθεί απόφαση που να αφορά άμεσο κλείσιμο των σχολείων στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

«Φαίνεται πως το θεσμικό πλαίσιο του 50%+1, που έχει μπει ως όριο για το κλείσιμο ενός τμήματος ή μιας σχολικής μονάδας, θα είναι καταστροφικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορωνοϊό για να δράσουμε. Θα φτιάξουμε δηλαδή "δεξαμενές" διάδοσης αυτής της καταστροφής;» λέει ο κ. Αντωνακόπουλος σύμφωνα με το ilialive.gr και σημειώνει πως «υπάρχουν σχολεία που εκπέμπουν SOS! Οι καθηγητές απαντούν με διαμαρτυρίες, οι μαθητές με καταλήψεις, οι γονείς και η κοινωνία ανησυχεί». 

«Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δραστικής παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτραπεί το διαφαινόμενο και επερχόμενο κακό», κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM