Την καθολική αντίδραση της πόλης απέναντι στη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία ζητά ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος απευθυνόμενος προς θεσμούς και φορείς.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο δήμαρχος με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, καθώς και άλλους αποδέκτες επαναλαμβάνει την ανάγκη να ληφθεί απόφαση που να αφορά άμεσο κλείσιμο των σχολείων στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

 

«Φαίνεται πως το θεσμικό πλαίσιο του 50%+1, που έχει μπει ως όριο για το κλείσιμο ενός τμήματος ή μιας σχολικής μονάδας, θα είναι καταστροφικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορωνοϊό για να δράσουμε. Θα φτιάξουμε δηλαδή "δεξαμενές" διάδοσης αυτής της καταστροφής;» λέει ο κ. Αντωνακόπουλος σύμφωνα με το ilialive.gr και σημειώνει πως «υπάρχουν σχολεία που εκπέμπουν SOS! Οι καθηγητές απαντούν με διαμαρτυρίες, οι μαθητές με καταλήψεις, οι γονείς και η κοινωνία ανησυχεί». 

 

«Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δραστικής παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτραπεί το διαφαινόμενο και επερχόμενο κακό», κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.